Licenceink árából 50% kedvezményt nyújtunk diákok, pedagógusok, nyugdíjasok és egészségügyi dolgozók számára (maximum 3 számítógépig).

A vírusirtó szoftver kiválasztása során érdemes körültekintően eljárnunk, hiszen erre a programra bízzuk dokumentumaink, fényképeink és más adataink védelmét. Sajnos azonban a különböző gyártók marketing üzenetei között nehéz kiigazodni.Segítségképpen az alábbiakban összeállítottuk azoknak a kérdéseknek a listáját, melyekre érdemes választ keresnie, mielőtt kiválasztja új vírusirtóját.

1. Milyen teljesítményt nyújt a kiválasztott szoftver?

Egy vírusirtó teljesítménye összetett kérdés. Egy jó vírusirtó nem csupán felismeri a kártevőket, de nem ad téves riasztásokat sem.Képzelje el, milyen lenne, ha egy vírusirtó úgy találná meg a kártevőket, hogy egyszerűen minden egyes fájlt kártevőnek minősít. Így aztán blokkolná a dokumentumait, a levelezését, a képeket, amiket a számítógépén tárol. Könnyen belátható, hogy ez nagy kárt okozna Önnek.Ezért olyan vírusirtó szoftvert érdemes választania, ami egyidejűleg:

  • Felismeri a kártevőket.
  • Nem minősíti kártevőnek az ártalmatlan fájlokat.
  • Végül mindemellett gyors, és nem lassítja le az Ön számítógépét.

Ez a három tényező határozza meg, hogy milyen minőségű szoftverről beszélünk. Ráadásul, amikor teszteredményeket hasonlít össze egymással, akkor nem csupán egy tesztet érdemes megvizsgálnia, hanem többet. Így megtudhatja, hogy egy vírusirtó hosszabb távon milyen teljesítményt nyújt. Nem titok, hogy az ESET termékei tartják a Virus Bulletin tesztek rekordját. Az ESET 1998 óta vesz részt ezen a nemzetközileg elfogadott teszten, és több VB100 díjat gyűjtött be, mint bárki más. Így bizonyított, hogy az ESET termékei megbízható módon felismerik a kártevőket és nem zavarják téves riasztásokkal a felhasználókat. Mindemellett az ESET termékei gyorsaságukról is híresek, így nem lassítják le a számítógépeket.

2. Szoftvert vagy szolgáltatást vásárol?

A vírusirtó szoftverekből folyamatosan jelennek meg új verziók. Így Ön nem jár jól, ha mondjuk augusztusban megvásárolja egy neves vírusirtó termék évszámmal ellátott verzióját, majd novemberben csalódottan tapasztalja, hogy a frissen megjelenő új verziót nem tudja használni.

Az ESET termékei esetén viszont nem terméket, hanem egy szolgáltatást vásárol. Amennyiben 1, 2 vagy akár 3 évre megvásárol egy licencet, és az adott termékből új verzió jelenik meg, arra Ön díjmentesen áttérhet. Így mindig a legfrissebb, minden újítást tartalmazó vírusirtót használhatja.Ráadásul az unilicencnek köszönhetően szabadon válthat a platformok között is. Amennyiben Ön Windows operációs rendszerre vásárolja meg az ESET termékeit, de később OS X vagy Linux platformra váltana, ezt megteheti - a licence érvényes. 

3. Milyen támogatást kap a szoftverhez?

100%-os vírusirtó sajnos nem létezik. Mindig megjelenhet egy olyan új kártevő, amire egyetlen egy vírusirtó sincs felkészülve. Ilyenkor kap szerepet a támogatás. Egy jó terméktámogató csapat ugyanis képes arra, hogy adatvesztés nélkül megtisztítsa a fertőzött számítógépeket.Az ESET termékei esetében Ön - Magyarországon egyedülálló módon - teljes körű terméktámogatást kap. Így e-mailben és telefonon is felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, valamint igénybe veheti a távirányításos támogatást, melynek keretében távolról, az interneten keresztül képesek vagyunk megtisztítani a fertőzött számítógépeket. Ezért az esetek döntő többségében nem következik be adatvesztés, képesek vagyunk helyreállítani a megfertőzött számítógépet. Nem véletlen, hogy az ESET magyarországi csapata nyerte el a CHIP magazin Szupport díját.

4. Miért érdemes fizetni a vírusirtóért?

Az ingyenes vírusirtókhoz nem jár magyar nyelvű telefonos és távirányításos terméktámogatás. Ezen kívül az ingyenes vírusirtók között számos akad, amelyik nem tartalmaz teljes körű funkcionalitást. Tájékozódjon, mielőtt választ, az információk elérhetőek az Ön számára is. Ha megtekinti, hogy konkurenseink ingyenes és professzionális, fizetős kiadása között milyen funkcionalitásbeli különbségek vannak, látni fogja ezeket. Keresse fel az ingyenes vírusirtók honlapját, és nézze meg.Az olyan funkciók, mint a rootkit vagy az aktív böngésző védelem, nagyon fontosak. Véleményünk szerint ne bízza olyan védelmi szoftverre fontos dokumentumait, ami nem tartalmazz minden funkciót, ha már nem minket választ, fizessen egy konkurensünk teljes értékű, minden funkciót tartalmazó szoftveréért.

5. Milyen kedvezményeket vehet igénybe?

Az ESET termékeinek árából jelentős, 50%-os kedvezményt nyújtunk diákok, pedagógusok, nyugdíjasok és egészségügyi dolgozók számára. Szoftvereinket ezen kívül kedvezményesen vásárolhatják meg nonprofit egészségügyi, kulturális és oktatási szervezetek, valamint közigazgatási intézmények.

Árak és kedvezmények